Sur Yapı Antalya Projesi’ne “Türkiye’nin En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” Ödülü

Özel sektörün en geniş gayrimenkul portföyüne sahip firması Sur Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği örnek akıllı dönüşüm projesi ödül almaya devam ediyor. Hürriyet Gazetesi öncülüğünde Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul platformu olarak kabul edilen Sign of the City Awards töreni Swissotel’de gerçekleştirildi. 100’ün üzerinde başvurunun yapıldığı kategoride Sur Yapı Antalya Projesi, devam eden kentsel dönüşüm projelerinde “En İyi Kentsel Dönüşüm” projesi seçildi.

Sur Yapı, proje özellikleriyle ödüller almaya devam ediyor. Hürriyet Gazetesi öncülüğünde gerçekleştirilen şehirlere yaşam değeri katan, geliştiren, değiştiren projelerin ödüllendirildiği Sign of the City Awards töreninde Sur yapı Antalya Projesi, “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas; Sur Yapı Antalya Projesi’nin En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi Ödülü almasıyla ilgili olarak “Antalya projemiz, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor ve Türkiye’nin İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya’nın değerine değer katıyor. Dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. İnşa sürecinden bu zamana kadar aldığı ödüller de bunu doğruluyor. Türkiye’nin en önemli gayrimenkul platformu olan Sign of the City ödülleri töreninde “En İyi Kentsel Dönüşüm” ödülüne layık görülmemiz bizim için çok anlamlı. Demek ki yaptığımız iş, attığımız adımlar doğru” dedi.

Elmas şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği tüm güçlüklere rağmen bahane üretmedik çözüm ürettik. Antalya’da 70 bin kişinin yaşayacağı geleceğin akıllı şehrini inşa etmeye devam ettik. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinden ve yurtdışında da 27 farklı ülkeden yüzlerce yerli ve yabancının yatırım yaptığı projemizin 100’ün üzerinde başvurunun yapıldığı böylesine önemli bir yarışmadan ödül alması bizleri son derece mutlu etti. Bunu yabancı ülkelere satışlarımızda da görüyoruz. İnşa ettiğimiz mega şehir, bugüne kadar Amerika, Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan, Norveç, İngiltere, İran, Katar, Ürdün, Libya, Kuveyt, Mısır, Filistin gibi 29 farklı yabancı ülke vatandaşı ve Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Danimarka, Kanada, Yunanistan, Avusturalya, Portekiz gibi 27 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşları projemizden alım gerçekleştirdi. Start verdiğimiz günden bu yana birçok yerli ve yabancı üniversite, birçok kurum ve kuruluş projemizi gelip yerinde inceledi.”

Antalya Projesi’nde teslimler başlıyor

Projede aynı anda yaklaşık 8 bin konutun inşaatının sürdüğünü belirten Elmas, ilk etapta bulunan 6 bin 417 dairenin çok yakında teslim edilmeye başlanacağını söyledi. Elmas şöyle devam etti: “Yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı Park etabında sona gelindi. Aralık ayı sonunda 93 blokluk ilk etabın teslimlerine başlayacağız. Bu etabın bazı bloklarında artık son çalışmalar yapılıyor; doğramalar takılıyor, iç mobilya - ankastreleri takılıyor… ”

İkinci etap Sur Cadde de hızla yükseliyor

Antalya’ya yeni bir şehir kazandıran Sur Yapı Antalya Projesi, 1,3 kilometre uzunluğundaki caddesiyle de göz dolduruyor. Alışverişten sanata, modadan finansa kadar her zevke ve ihtiyaca hitap eden, Sur Cadde’de günlük ayak hareketinin 100 bin, aylık 3 milyon, yıllık 36 milyon olması bekleniyor. İkinci etapta yer alan Sur Cadde’de inşaat hızla ilerliyor. Tamamlandığında İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nin bir benzerini Antalyalılarla buluşturacak olan Sur Cadde’de ticari alanlar, ofis ve dairelerin yanı sıra gündüz nüfusunu da çekecek pek çok sosyal ve kültürel aktivite olacak. Sur Cadde’de 1,3 kilometre uzunluğunda tramvay hattı da yer alacak.

Turkuaz etabı da belirmeye başladı

Bin 105 adet bağımsız bölümden oluşan Sur Yapı Antalya Projesi’nin merakla beklenen 3’üncü etabında da inşa çalışmaları devam ediyor. “Suyla gelen medeniyet” temasının hâkim olduğu Turkuaz etabının tüm blokları su kenarında yer alıyor. Turkuaz etabı, yemyeşil bahçesi ve rengârenk çiçekleri, çocuklar ve yetişkinler için dört mevsim kullanılacak açık ve kapalı yüzme havuzları, gölet kenarındaki dinlenme alanları, site konsepti içerisinde oluşturulan meydanlar, yürüyüş yolları ve modern çevre düzenlemesiyle ön plana çıkıyor. Türkiye’nin markası Antalya’da inşa edilen bu modern şehirde geniş balkon kapıları, turkuaz rengi göletlerin, portakal ve limon ağaçlarının, zeytinliklerin, rengârenk çiçeklerin bulunduğu Turkuaz etabına açılıyor.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

TÜMÜNÜ GÖR
Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da Yeni Dönem: 4 Mevsim Termal Ayrıcalığı
15 NİSAN 2026

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da Yeni Dönem: 4 Mevsim Termal Ayrıcalığı

DEVAMI
Sur Yapı’dan Yılın Fırsatı “Eve Geç Kalma Türkiye”
23 EKİM 2025

Sur Yapı’dan Yılın Fırsatı “Eve Geç Kalma Türkiye”

Özel sektörün en geniş portföye sahip firması Sur Yapı, konut almak isteyenler için yılın fırsatını sunuyor. “Eve Geç Kalma Türkiye” sloganıyla duyurulan yeni kampanya, bankasız, kefilsiz, %10 peşinat ve 48 ay vade farksız ödeme koşullarıyla konut almak isteyenlere büyük bir fırsat sunuyor.

DEVAMI
Mutluluk Evinizde, Peşinatı Teslimde!
16 MART 2015

Mutluluk Evinizde, Peşinatı Teslimde!

Sur Yapı, Mart ayı boyunca İstanbul Sultanbeyli’de İdilia ve Sultangazi’de bulunan Vitrin projelerinde ‘’MUTLULUK EVİNİZDE, PEŞİNATI TESLİMDE’’ sloganıyla kampanya başlattı.

DEVAMI
Sur Yapı, 2 Yeni Projeyle Büyümeye Devam Ediyor!
27 MART 2015

Sur Yapı, 2 Yeni Projeyle Büyümeye Devam Ediyor!

1992 yılından bu güne birçok prestijli projeye imza atan Sur Yapı, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni projesi ile 2015 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

DEVAMI
Sur Yapı Bünyesinde Vade Farkı YOK, İndirim VAR!
29 HAZİRAN 2015

Sur Yapı Bünyesinde Vade Farkı YOK, İndirim VAR!

Ramazan ayına özel kampanya başlatan Sur Yapı, Avrupa yakasında yer alan Mirage Rezidans ve Anadolu yakasında yer alan İlkbahar projelerinde lansmana özel yüzde 7 indirim fırsatı sunuyor.

DEVAMI
Sur Yapı, Türkiye’nin Süper Markası Seçildi!
18 EYLÜL 2015

Sur Yapı, Türkiye’nin Süper Markası Seçildi!

Superbrands tarafından Grand Hyatt İstanbul’da düzenlenen onur gecesinde 2014 yılı listesine giren markalara ödülleri verildi.

DEVAMI
Sur Yapı’dan Büyük Kampanya Peşinatsız, Küçük Taksitlerle Büyük Yatırım
09 EKİM 2015

Sur Yapı’dan Büyük Kampanya Peşinatsız, Küçük Taksitlerle Büyük Yatırım

Sur Yapı, Ekim ayı boyunca geçerli olacak ‘’Peşinatsız Küçük Taksitlerle Büyük Yatırım’’ kampanyası başlattı.

DEVAMI
Sur Yapı İlkbahar’ın 2. Etabı 290 Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla!
16 KASIM 2015

Sur Yapı İlkbahar’ın 2. Etabı 290 Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla!

Yeşilin her tonunu içinde barındıran Sur Yapı İlkbahar projesinin ikinci etabı satışa sunuldu.

DEVAMI
Sur Yapı, Marka'da Yatırımını Büyüttü
09 MART 2016

Sur Yapı, Marka'da Yatırımını Büyüttü

Sur Yapı’nın Bursa’da yapımına devam ettiği rezidans, home ofis ve AVM projesi ev sahibi olmak isteyenlerden, perakende sektöründen, yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

DEVAMI
Sur Yapı’dan Sultanbeyli’ye Göl ve Bahçe'den Yepyeni Bir Dünya!
11 MART 2016

Sur Yapı’dan Sultanbeyli’ye Göl ve Bahçe'den Yepyeni Bir Dünya!

Sur Yapı, Sultanbeyli’de yeni bir yatırıma daha imza atıyor.

DEVAMI