1 Artı 1 Evler İçin 10 Dekorasyon Önerisi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
1 artı 1 evler dekorasyon önerileri

Mobilyalar, elektrikli ve beyaz eşyalar, kitaplıklar, aksesuarlar, dolaplar ve aklınıza gelebilecek her şey… Bunların yanına bir de küçücük evinize sığdırmanız gereken her türlü kişisel eşya ilave edilince, 1 + 1 tipi bir evi değerlendirmek zor görünebilir ancak pratik çözümlerle bu durumu avantaja bile çevirebilirsiniz. 2 + 1, 3 + 1 tipi veya daha büyük evlerde yaşayanlara göre daha farklı çözümler üretmek, daha pratik olmak durumundasınız tabii ki. Bu noktada minimalist bir dekorasyon yaklaşımı büyük olasılıkla en doğru tercih olacak, amacınıza daha iyi hizmet edecektir. Minimalist dekorasyona özgü “az ama öz” (less is more) yaklaşımının da katkısı ile, son derece şık ve işlevsel bir eve kavuşabilir, doğru mobilya ve eşya seçimleri ile evinizin farkını ortaya çıkarabilir, böylece 1 + 1’in dezavantajlarını avantaja dönüştürebilirsiniz. O zaman gelin 1 + 1 evler için 10 adet dekorasyon önerimizi gözden geçirelim.

1. Yüksek Tavanları Avantaja Dönüştürün

Yaşadığınız ev 1 + 1 ise, son derece küçük bir alana mümkün olduğunca fazla şeyi konforlu bir şekilde sığdırmanın yollarını arayıp bulmanız gerekiyor demektir. Eğer eviniz yüksek tavanlı ise şanslısınız, yerden tasarruf etmenin gayet verimli bir yönteminden yararlanabileceksiniz. Bir örnek vermek gerekirse, alt tarafı dolap olarak da kullanılabilen yüksek yataklar, mümkün olduğu kadar yüksek kitaplıklar ve diğer her türlü raflı sistemler gibi pratik çözümler sayesinde, yatay alanda sahip olmadığınız yeri dikey alanda verimli bir şekilde değerlendirerek tasarruf etmiş olursunuz. Küçük evlerde yüksek tavan hayat kurtarır.

2. Açık Mutfaktan Kaçınmayın

Bildiğiniz gibi 1 + 1 evlerde açık mutfak son derece yaygın kullanılıyor. Açık mutfakların birbirinden farklı pek çok çeşidi mevcut, bunlardan birini değerlendirmeniz mümkün. Aynı derecede etkili bir başka yöntem de mutfak adası kurmak. Hem kendiliğinden masa içermesi, hem de şık bir görünüm ve işlevsellik sağlaması ile, 1 + 1 ev dekorasyonlarında mutfak adası ideal bir tercih olarak öne çıkıyor. Mutfak adaları, ayaküstü atıştırmalıklar için de son derece ideal ortamlar oluşturarak mutfakta geçirdiğiniz zamana keyif katmaya aday.

3. Açık Renkleri Tercih Edin

1 + 1 evlerin başlıca kurtarıcısı açık renklerdir diyebiliriz. Evinizi olduğundan daha geniş göstermenin yanı sıra ferah bir atmosfer sağlaması ile de beyaz, bej, krem, gri gibi tonlar özellikle küçük odalarda yardımınıza yetişecektir. Mobilya ve eşyalarla renk uyumunu da gözetmek ve evi baştan sona buna göre dekore etmek bir o kadar önemli tabii ki. Açık renkli duvarlar özellikle doğal güneş ışığı alan odalarda ferah bir ortam oluşturarak evinizin atmosferini güzelleştirecektir. Evinizde doğal ışıktan ne kadar çok yararlanırsanız o kadar ferah bir ortam elde edersiniz ve kullandığınız renkle oluşan uyum evinize gayet zarif bir görünüm katar. Doğal ışıktan daha fazla yararlanmak için cam ve aynaları kullanabilir, mevcut ışığın etkisini yükseltebilirsiniz.

4. Akıllı ve Çok İşlevli Mobilyalar Kullanın

Yatağınızın altında bulunan çekmeceli bazalar, ütü masanızın aynı zamanda ayna olarak kullanılabilmesi, duvara mıknatısla bıçak tutturabileceğiniz bir pano, depolama alanı olarak da işlev gören bir sehpa, kitaplıklı servis masası ve çok daha fazlası… Minimalist dekorasyon stilinin de önde gelen unsurlarından biri olan çok işlevli eşyalar, 1 + 1 ev dekorasyonunda alandan tasarruf etmenize yardımcı olarak size büyük bir konfor ve ferahlık sağlar.

5. Televizyonunuzu Duvara Monte Edin

Size çok önemli bir önerimiz var: 1 + 1 evlerde, televizyon ünitesi kullanmayı aklınıza bile getirmemelisiniz. Televizyonunuzun kapladığı bu geniş alan evi hayli daraltacak, eve daha da sıkışık bir görünüm katacak, yani kısacası amaçladığınızın tam tersi bir etki oluşturacaktır. Duvara monte ettiğiniz televizyon sayesinde yerden hatırı sayılır ölçüde tasarruf edebilir, dikey alandan böylece faydalanabilirsiniz. Kazandığınız alana daha kullanışlı, daha geniş kapasiteye sahip bir depolama ürünü de yerleştirebilir, bu sayede tasarruf konusunda bir adım ileri gidebilirsiniz.

6. Stor Perde Kullanın

blank

Geçtiğimiz birkaç sene içerisinde, stor perdelerin kullanımı eskiye oranla epey yaygınlaşmış durumda. Modern evlerde klasik perde eskisi kadar sık kullanılmazken, stor perdeler modern görünümleri ve daha kullanışlı olmaları sebebi ile son dönemde giderek daha fazla tercih sebebi oluyor. Evinize farklı bir hava katmasının yanı sıra, sadece pencereleri kaplayacak şekilde tasarlandıkları için alandan da ciddi oranda tasarruf ederek yaşam alanınıza çok daha ferah bir atmosfer kazandırabilir, hayallerinizdeki eve bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Klasik perdelere veda etme vakti geldi de geçiyor!

7. Görünmez Dolaplardan Kaçınmayın

1 + 1 evinizde, özellikle de küçük bir yatak odanız varsa, bir depolama çözümü getirmeniz şart demektir. Fazla dikkat çekmeyen, sade ve fonksiyonel dolaplar kullanmak sizin açınızdan çok daha faydalı olacaktır. Kulpu olmayan, tavana kadar uzanan, odanın dekorasyonu ile uyum içinde bir dolap edinmeniz, odanın çok daha ferah görünmesini sağlayacak, aradığınız çözümü size kolayca sunacaktır.

8. Çarpıcı Mobilyalar Seçmeye Dikkat Edin

1 + 1 evinizi döşerken çarpıcı mobilyalar tercih etmeniz, evinizin alanını daha farklı ve zengin gösterecektir. Bu tip mobilyalar kullanmanız evi sıradan bir görünüme sahip olmaktan kurtaracak, etkileyici bir atmosfer katacaktır. Tabii sırf çarpıcı olması amacı ile içinize sinmeyen bir mobilya almanız ya da seçimlerinizden emin olmadığınız halde risk alma yoluna gitmeniz hiç doğru olmaz. Uzun bir araştırma yapmanız, gerekirse de mağaza mağaza gezmeniz ve elinizdeki tüm seçenekleri gözden geçirmeniz bu gibi durumlarda kurtarıcınız olur.

9. Evinizi Aynalarla Doldurun

Ayna demişken… Eğer yaşadığınız ev 1 + 1 ise size önerimiz, aynalardan uzak durmamanız! Evinizi dekore ederken farklı tipte çok sayıda ayna kullanmanız eviniz daha geniş gösterecektir. Örnek vermek gerekirse, koridorun sonuna bir ayna yerleştirmeniz evinizi olduğundan daha uzun gösterecektir. Boydan boya ayna kullanımı da evin içerisinde genişlik hissi oluşturmak için birebirdir. Zarif ve şık aynalar kullanmanız da ayrıyeten hoş bir detay olacaktır elbette.

10. Ekstra Eşyalardan Kaçınmaya Dikkat Edin

Eğer geniş bir eviniz varsa rafları biblolar ve başka süs eşyaları ile doldurmak son derece hoş bir görüntü sağlayabilir. Ancak 1 + 1 tipi küçük evlerde bu tip eşya ve aksesuarlar kullanmak hayli sıkışık bir görüntüye yol açmanın yanı sıra odaya boğucu bir görünüm verecektir. İhtiyacınız olmayan eşyalar ve odaya zarafet katacak küçük ve sade detaylar hariç bu tip eşya kullanımından uzak durmakta fayda var. Sehpa konusundaki seçimlerinizde ise, geniş bir sehpa yerine daha dar ve daha alçak sehpalara yönelmeniz doğru olur; altlarında depolama alanı bulunması da yerden tasarruf sağlaması dolayısıyla özellikle tercih sebebi olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir