Büyüleyici Bir Dağ Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
dağ evi dekorasyonu

Kim büyüleyici bir dağ evine sahip olmak istemez ki? Tabi sadece dağ evinin olması yetmiyor, evin dekorasyonu da oluşturduğu ya da oluşturacağı hava nedeniyle oldukça önemli. Örneğin betonarme bir dağ evinin şehir hayatından çok da büyük bir farkı yoktur. Dağ evi dendiği anda genellikle akla gelen ilk şey ahşap bir yapıdır. Ancak sadece ahşap oluşu da yetmiyor. Evin içerisinde kullanılan eşyalar, döşemeler, aksesuarlar, mobilyalar ve dahası da evin bütünlüğünü sağlamada oldukça önemli. Bir dağ evinin nasıl dekore edilmesi gerektiğini merak ediyorsanız okumaya devam edin. Baktıkça içine çekecek büyüleyicilikte dağ evi dekorasyonu için gerekli fikirleri bu yazımızda derledik.

Doğayla Uyumlu Duvar ve Zemin Döşemeleri

Dağ evi dediğimizde aklımızda her zaman ahşap tonları belirir. Bunun en büyük nedeni, doğanın içinde yer alan bir yapının ona uyum sağlaması gerektiği düşüncesidir ve son derece doğru bir yaklaşımdır. Ormanın ortasında betonarme bir evin olması hem doğaya aykırı hem de göze hoş görünmeyen bir durumdur. Bu nedenle dağ evinizi dekore ederken ahşap tonları kullanmaya özen göstermelisiniz. Duvar ve zemin döşemelerini açık tonlardaki ahşap renklerden seçmek evin daha huzurlu bir atmosfere bürünmesini sağlayacaktır. Ayrıca aydınlatma için daha az ışığa ihtiyaç duyacağından şöminenin sağladığı aydınlık, beklediğiniz loş ortamı sağlamada yeterli olacaktır. Böylece fazladan ışık yakmanıza gerek kalmayacak ve doğallık hissinizi daha da arttırmış olacaksınız.

Estetik Görüntünün Merkezi: Yatak Odası

Yatak odasının duvarları için biraz daha koyu renkli ahşap tonlarını tavsiye ederiz. Koyu renkteki ahşaplar odaya ekstra sıcak bir hava katacaktır. Ancak koyu renkte çok aşırıya kaçmamak evin bütünlüğünü korumak açısından önemli. Çeşitli aksesuarlarla bu bütünlüğü daha da pekiştirmek mümkün. Örneğin köşelerde kullanacağınız 2 adet lambaderin yayacağı loş ışık, atmosferin daha da sıcak bir hal almasını sağlayacaktır. Zemin için tercih edeceğiniz bej tonlarında el dokuması kilimler hem göz yormayacak hem de odaya daha fazla doğallık katacaktır. Yine bej tonlarında kullanacağınız perdeler odanızın loşluğunu pekiştirecektir. Duvar aksesuarı olarak kullanacağınız geyik boynuzu figürleri doğallığa zarar vermeden estetik bir görüntü yakalamada güzel bir tercih olacaktır. Ayrıca otantik bir saat ile bu güzelliği biraz daha pekiştirmeniz mümkün. Pencerenizin önüne koyacağınız ahşap bir sallanan sandalye, loş atmosferde okuduğunuz kitaptan daha büyük bir haz duymanıza yardımcı olacaktır. Çok büyük olmayan ve odanın tonlarına uygun bir dolap seçimi de atmosferin otantikliğini korumanızı sağlayacaktır. Küçük ve şık bir ayna kullanımı da odanın estetiğine büyük katkı sağlayacaktır. Sade ve şık bir avizeyle son dokunuşunuzu yapabilirsiniz.

Oturma Odasında Doğayla Uyumlu Anlar 

Oturma odası şüphesiz en çok vakit geçireceğiniz oda olacaktır. Yine açık tonlarda kullanacağınız ahşap duvar döşemeleri hem içinizi ferahlatacak hem de odanın atmosferini oldukça huzurlu hale getirecektir. Köşeye yerleştireceğiniz taş şömine bir yandan içinizi ısıtacak bir yandan da odaya büyük bir estetik katacak. Ayrıca şöminen yanına koyacağınız odun dolu bir sepet odada mükemmel bir doğallık hissi oluşturacaktır. Aynı şekilde şöminenin iki yanına yapacağınız yüksek raflara da odunlar koyarak aynı izlenimi oluşturabilirsiniz. Şöminenin üzerinde kullanacağınız küçük hayvan figürleri ve birkaç tane büyüklü küçüklü mum daha doğal bir atmosfer meydana getirmenize yardımcı olacaktır. İsterseniz şöminenin üstünü küçük kitaplığınız olarak da kullanabilirsiniz. Böylelikle soğuk kış günlerinde kahvenizi hazırladıktan sonra, şöminenin başına geçip istediğiniz bir kitabı seçerek okuyabilir ve huzurunuzun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Halı olarak post ve el dokuması kilimler kullanmak atmosferin bütünlüğünü sağlamada çok faydalı olacaktır. Özellikle şöminenin önünde bulunan bir post, ortamın sıcaklığını daha da pekiştirecektir. Koltukların arkasında kalan köşelere koyacağınız şık lambaderler ortama hoş bir estetik katacaktır.  Hafif koyu tonlarda deri koltuk seçimi estetik ve doğal yapıyı koruyacak ve odaya hoş bir kontrastlık katacaktır. Koltukların arkasında kalan köşelere koyacağınız şık lambaderler ortama hoş bir estetik katacaktır. Ayrıca koltukların yan kısmında koyu kahverengi tonlarında ekoseli battaniyeler bulundurmak da hoş bir görüntü sağlayacaktır. Duvar aksesuarı olarak otantik bir dokuma halı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra yapay hayvan kafası figürleri de kullanabilirsiniz. Böylece odanın estetik ve doğal yapısı korunabilir. Odanın ortasına yerleştireceğiniz ahşap bir masayla atmosferi doğal bütünlüğünü sağlayabilirsiniz.

Mutfakta Muhteşem Ferahlık 

Açık ahşap tonlarıyla taş döşemenin birleşimi mutfağa muhteşem bir ferahlık katacaktır. Sabah kahvaltılarınızı yaparken içinizin huzur dolacak. Dolapların duvarlarla uyumlu olması bütünlük açısından önemli. Mümkünse pencere kenarına koyulan kullanışlı ve estetik bir masanın etrafına yerleştirilen el yapımı sandalyelerle de ortamın doğallığı pekiştirilebilir. Masanın üzerinde kullanacağınız hoş bir çiçek, dekoratif açıdan oldukça hoş durabilir. Ayrıca duvarlardan ipler yardımıyla sarkıtılan birkaç tane saksı mükemmel bir estetik katabilir. Zemin dekoru için açık tonlardan doğallığı bozmayacak modern bir halı kullanabilirsiniz. Böylece çalışma alanınızda ayağınızın takılacağı herhangi bir unsur bırakmamış olursunuz ve daha rahat hareket edebilirsiniz. 

İlk İzlenim Çok Önemli: Salon

Eve girildiğinde karşılaşılan ilk izlenim çok önemlidir. Ancak tüm bunları yaparken detayları içinde boğulmamaya ve seçtiğiniz her objenin olabildiğince sade olmasına dikkat etmelisiniz. Yoksa giren kişi detaylar içinde boğulabilir ve ortamın güzelliğini kavramakta zorluk çekebilir. Bu nedenle salonda tercih edilebilecek hafif koyu tonlar ortamın sıcaklığını belirtmekte oldukça faydalı olabilir. Aynı şekilde doğrudan bir postla karşılaşmak da doğallığı yansıtmaya yarayabilir. Şık bir avize kullanarak ya da duvarlara yerleştireceğiniz küçük abajurlarla hem aydınlatma ihtiyacını yeteri kadar karşılayabilir hem de gereken loşluğu başarılı şekilde oluşturabilirsiniz. Dilerseniz duvarda kullanacağınız estetik bir tabloyla bütünlüğü sağlayabilirsiniz. 

Dağ Evlerinizin Olmazsa Olmazı: Balkon 

Balkon büyüleyici bir dağ evinin olmazsa olmazıdır. Muhteşem doğa manzarasını izlerken aynı zamanda o manzaranın içinde olduğunuz hissini fazlasıyla yansıtmaktadır. Balkonda kullanacağınız ahşap korkuluklar doğanın estetiğine uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır. Korkulukların 2 köşesine koyacağınız küçük lambalar sayesinde gecelerinizi estetik tonlarda aydınlatabilirsiniz. Ayrıca korkulukların bir kenarından açacağınız küçük bir kapı oldukça kullanışlı olacaktır. Bu sayede dilediğiniz zaman bahçenize çıkıp keyifli bir yürüyüş yaptıktan sonra tekrar balkonunuzun keyfini çıkarabilirsiniz. Bir köşeye koyacağınız sallanan sandalyeniz, yıldızları izlerken kurduğunuz hayalleri başka bir boyuta taşıyacak. Sandalyenin hemen yanına yerleştireceğiniz minik bir ahşap sehpa hem güzel bir dekor olacak hem de kahve bardağınızı istediğinizde üstüne bırakabileceksiniz. Tavsiyelerimiz sayesinde bu mükemmel ortamda geçireceğiniz zamanın çok daha kaliteli olacağını siz de göreceksiniz.

Herkes böyle muhteşem bir dağ evine sahip olmak ister. Ancak böyle bir eve sahip olmak ve kaliteli vakit geçirecek zaman bulmak bazen zorlaşabiliyor. Bir dağ evi olmasa da; şehrin içerisinde yeşillikler, su öğeleri ve yemyeşil bir hayatın içerisinde yaşamak ve Sur Yapı’nın misafirlerine sunduğu büyük ayrıcalıklardan faydalanmak için acele edin! Sur Yapı sayesinde evinizde geçirdiğiniz her an çok daha kaliteli hale geliyor. Siz de kendi yaşam tarzınıza uygun evi bulmak istiyorsanız Sur Yapı’nın web sitesini ziyaret etmenizde fayda var. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir