Duvar Dekorasyon Fikirleri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
duvar dekorasyon fikirleri

Salonunuzun, yatak odanızın, çocuk odanızın ve mutfağınızın zevklerinize hitap etmesi için her ayrıntıya özel olarak önem veriyorsunuz. Dekorasyon fikirleri alıyor, kendi zevklerinizi yeni yaklaşımlarla birlikte ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Evinizi tasarlarken her adımınızı büyük bir titizlikle attınız. Mobilyalarda bir bütünlük oluşturdunuz, seçtiğiniz halı ve koltuk takımı arasında mükemmel bir uyum var. Fakat hala bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorsanız evinizin duvarlarında yapacağınız küçük dokunuşlar bu eksikliğin giderilmesine yardımcı olabilir. Duvar dekorasyonu doğru yöntemlerle yapıldığı zaman evinize farklı bir hava kazandırır. Evinizin daha geniş, toplu ve estetik görünmesine yardımcı olur. Hayallerinizden ve zevklerinizden yola çıkarak tasarladığınız duvar dekorasyonu uygulamaları hem evinizin havasını değiştirecek hem de enerjinizi yenilemenize yardımcı olacaktır. Duvar renginden aksesuar yerleşimine, yaşam alanı oluşturmaktan dikkat etmeniz gereken noktalara kadar birçok öneriyi bir araya getirdiğimiz bu yazı tam size göre…

Duvar Dekorasyonu Tasarlama Sürecinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evinizin duvarlarını dekore etmeden önce zevklerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Daha önce rastladığınız dekorasyon fikirlerini kullanarak duvarlarınızı değiştirmek ya da yeni fikirler bulmak evinizde daha mutlu olmanızı sağlayabilir. Her gün görmekten sıkılmayacağınız ve her seferinde farklı bir enerjiye ulaşacağınız tasarım örneklerine yer verebilirsiniz. Eviniz sizin kendinizi en rahat hissettiğiniz yerdir. Bu düşünceden asla uzaklaşmamalısınız. Rahatınızı bozabileceğini düşündüğünüz hiçbir ürünü sadece duvarlarınızda değil, evinizin herhangi bir köşesinde kullanmamanızı önemle tavsiye ediyoruz. Duvar dekorasyonu fikirlerini incelemeye başlamadan önce evinizin mimari yapısına gözden geçirerek evinizin ölçülerine uygun tasarım konseptleri belirlemelisiniz. Güneşin geldiği yer, aydınlatma sistemlerine olan yakınlık, kolon ve kirişlerin dekorasyona engel oluşturup oluşturmadığı gibi ilerde sorun olacak bütün olasılıkları hesaplamalısınız. Yaşam alanınızı çok iyi analiz ettikten sonra tasarım varsayımları oluşturarak işe başlayabilirsiniz. Evinizin ölçülerine göre duvar dekorasyonu fikirleri oluşturarak yaşam alanınıza farklı bir boyut kazandırabilirsiniz.  Duvar dekorasyonunuzu tasarlarken hayallerinizi gerçekleştirmek tabii ki olmazsa olmazlarınız arasındadır. Fakat aşırı aksesuar kullanımı, aksesuarlar arasındaki mesafenin doğru ayarlanmaması ve yaşam alanının işlevsel şekilde konumlandırılmaması tasarladığınız alandan soğumanıza neden olabilir.

Hayallerinizdeki Tasarımlar İçin Araştırmalar Yapın

Hayallerinizden ve zevklerinizden yola çıkarak duvarlarınıza uygulamak istediğiniz duvar dekorasyonlarında eğer aksesuar kullanacaksanız duvar ölçüleri ile orantılı sayıda materyal kullanmalısınız. Duvarda oluşturmak istediğiniz estetik hazzın önüne geçecek, kalabalık ve duvarı tamamen kaplayacak tasarım fikirleri sizi kaotik bir ortamdaymışsınız gibi hissettirebilir. Bu da enerjinizin düşmesine ve kendinizi iyi hissetmemenize neden olabilir.

Bir diğer konu da evin sürekli dağınık görünmesi… Bu tarz problemler karşılaşmamak için temel önerimiz ise duvar dekorasyonu tasarımlarınızı oluştururken olabildiğince sade tasarımlardan yola çıkmanız. Duvar dekorasyonunuzu oluşturmadan önce sizlere tasarım fikirleri verebilecek online platformlardaki duvar tasarım örneklerinden ilham alabilirsiniz. Fakat bu platformlarda gördüğünüz fikirleri olduğu gibi kendi evinizde denememelisiniz. Gözünüze o an şık gelen bir tasarım sizi yansıtmayabilir ve sizde uyandırdığı etki farklı olabilir. Beğendiğiniz duvar dekorasyon örneklerindeki ayrıntılara da dikkat etmenizde fayda var. Aksesuarlar, çerçeveler ve daha birçok materyalin yerleşimi ile ilgili ayrıntılara özel olarak dönem göstermelisiniz. Duvar renklerinin seçimi de duvar dekorasyonu için oldukça önemli bir nokta. Duvara uygulayacağınız dekoratif materyaller arasında bir renk paleti oluşturmak işinize oldukça yarayacaktır. Oluşturduğunuz renk paletlerinin duvar dekorasyonunda küçük değişikliklere açık olması duvarınızın dekorasyonunu istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz ve güncelleyebileceğiniz anlamına gelir.

Duvar Dekorasyonu Oluştururken Zevklerinizden Yola Çıkın!

Zevkinizi yansıtacak tasarımlar, belki hatırlatıcı notların ve fotoğrafların yer alacağı küçük bir mantar pano duvar dekorasyonu oluştururken akla gelen ilk fikirler arasında yer alıyor. Fakat siz farklı bir yaklaşım sergilemek isterseniz online platformlarda gördüğünüz tasarımların yapılarını değiştirebilirsiniz. Örneğin, duvarınızın bir bölümü kara tahta boyası ile boyayarak bir yazı alanı oluşturabilirsiniz. Bu tarz bir uygulamayı yapmadan önce seçeceğiniz duvarın konumunun çok önemli olduğunu unutmamanız gerekiyor. Kara tahta boyası odadaki ışığın dengesini değiştirebilir. Bu ve buna benzer örnekleri altında yatan temek mantık ise motivasyondur. Eviniz sizin için bir yenilenme ve yarına hazırlanma alanıdır. Bu düşünce doğrultusunda evinizi dekore ederken enerjinizi değiştirecek tasarım uygulamalarına yer verebilirsiniz. Örneğin aile bağlarınız çok güçlü ise aile üyelerinin yer aldığı fotoğrafların olduğu bir bölüm tasarlayabilirsiniz. Bu bölüme biraz farklılık katmak isterseniz, fotoğrafların altına fotoğraftaki kişilerle geçirdiğiniz eğlenceli anları küçük birer hikaye formatına getirerek asabilirsiniz. Bu hem fotoğraftaki aile bireyinin kendini özel hissetmesini sağlayacak hem de klasik aile albümü yaklaşıma farklı bir bakış açısı kattığınız anlamına gelecektir. Fotoğrafları yerleştireceğiniz çerçeveler içinse bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu konseptin duvar rengi ile uyumlu olması çerçevenin içindeki fotoğrafın ön planda olmasına yardımcı olacaktır. Bu aşamada paspartu yapımını öğrenerek çerçevenin içinde yer alan fotoğrafa bir derinlik kazandırabilirsiniz.

Klasik Yaklaşımları Bir Kenara Bırakın

Duvar dekorasyonu oluşturma fikriniz bile klasik ev yaklaşımından sıyrıldığınız anlamına gelir. Evin her alanında özgünlük peşinde koşmak hem sizi daha iyi hissettirecek hem de evinizin sizin için eşsiz olduğu hissiyatını uyandıracaktır. Duvar renklerini arka plan olmaktan çıkararak dinamik bir yapıya eriştirebilirsiniz. Farklı renk seçimleri ve geometrik desenler duvardaki bakışın tamamen değişmesine neden olacaktır. Bu da duvar üzerinde uygulayacağınız dekorasyon fikirleri için bütünleyici bir yapıyı ortaya çıkarmanızı sağlayacaktır. Dinamik duvar desenleri hem duvarda uygulanacak dekoratif uygulamalara hem de duvarın önünde geçireceğiniz vakitlere yeni bir anlam kazandıracaktır.  Bu tarz bir fikre yakınsanız dekore edeceğiniz duvarın önünü bir yaşam alanına da çevirebilirsiniz. Sadece seyirlik bir yapıdan ziyade kitap okuma alanınız veya dinlenme alanınız gibi özel olarak adlandırabilirsiniz. Bu alanda geçireceğiniz vakitlerde zihniniz bile bir aşamadan sonra yer aldığınız alanda daha mutlu ve daha huzurlu olmanızı sağlayacaktır. Eğer bir kitap okuma alanı oluşturmak isterseniz dikkatinizi dağıtacak aksesuarlar yerine notlar alabileceğiniz düşünce bulutları desenlerini duvarınızda uygulayabilirsiniz. Duvarınızın bir bölümüne sevdiğiniz kitaplardan alıntılar yerleştirerek dekorasyonunuzu eşsiz hale getirebilirsiniz. Eğer dinlenme alanı yapacaksanız tamamen size huzur verecek renkleri tercih etmenizi öneriyoruz. Renk seçimi konusunun dekorasyonu açısından önemini asla küçümsememelisiniz. Size özel bu alanda sizi huzurlu hissettirecek ayrıntılara yer verebilirsiniz.

Evinizi benzersiz hale getirmek için duvarlarınızda yapacağınız uygulamalarda beğenilerinizi her zaman gözünüze şık görünen tasarımların önüne koymanızı öneriyoruz. Hazır tasarımlar sizin zevkinize hitap etmediği için bir süre sonra sizin gözünüzdeki değerini kaybedecektir. Bu nedenle, duvar dekorasyonunuzda stok fikirlerdense kendi beğenilerinizden yola çıkarak tasarımlar oluşturmayı tercih etmenizde fayda var. Evinizin sizin için ne kadar özel olduğunu tasarlayacağınız duvar dekorasyonlarında gösterebilirsiniz. Bu sizin estetik bakış açınızın dışavurumu olabilir. Fakat yazımızın diğer bölümlerinde de değindiğimiz gibi evinizin mevcut durumunun izin verdiği koşulları göz önünde bulundurmalısınız. Evinizin mevcut koşullarının dışında yapacağınız her adım hem oluşturmak istediğiniz etkinin azalmasına hem de işlevselliğini yitirmiş bir görüntüyle karşılaşmanıza neden olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir