Evde Bahar Dekorasyonu İçin 5 Fikir

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
evde bahar dekorasyonu

Bahar demek; soğuk ve kasvetli kış günlerinin geride kalması, güneşin yeniden içimizi ısıtmaya başlaması ve doğanın uyanması demek. Çimler yeşermeye, ağaçlar tomurcuklanmaya ve kumrular yuva yapmak için uygun bir yer aramaya başladı bile. Gün artık daha erken ağarıyor; güneş batarken ardında büyüleyici bir kızıllık bırakıyor… Doğayla birlikte ruhumuz da ferahlık ve tazelenme arayışında.

Bahar temizliği ile birlikte evi de baştan sona elden geçirmek, fazlalıklardan kurtularak hafiflemek ve bu güzel mevsime yepyeni bir atmosferde merhaba demek şahane bir fikir. Temizliğin ardından ev dekorasyonunuzda çeşitli değişiklikler yaparak evinizde arzuladığınız dönüşümleri yakalayabilir ve yaşam alanınızı bahar ruhuna daha uygun bir hale getirebilirsiniz. Nereden yola çıkacağınız ve neleri değiştireceğinizle ilgili aklınızda çeşitli soru işaretleri mi var? O zaman doğru yerdesiniz. Evde bahar dekorasyonu ile ilgili fikirlerimizi sizin için derledik.

1. Duvar Renklerinizi Değiştirmenin Tam Zamanı!

Evinizin duvarlarını düzenli aralıklarla boyatmak hem hijyen ve temizlik hem de sağlık açısından son derece önemli. Duvarlar ortamda bulunan kiri tutarak zaman içerisinde renk değiştirebilir ve bakteri oluşumuna uygun bir hale gelebilir. Banyo ve tuvalet gibi nem oranının yüksek olduğu alanlarda ise duvarlarda küf oluşmaya başlayabilir. Bu sorunların üstesinden gelmek ve evinizi sağlığınız için elverişli bir hale getirmek için duvarlarınızı düzenli aralıklarla boyatmanız tavsiye edilir.

Boyanın çabuk kuruyabilmesi ve hayatın hızlıca normale dönebilmesi için ise çoğunlukla hava sıcaklıklarının görece yüksek olduğu ve yağışın olmadığı dönemler tercih ediliyor. Bu nedenle, bahar temizliği ile duvar boyama sürecini birlikte organize etmek son derece iyi bir fikir. Bütün perdelerin çıkarıldığı ve evdeki her köşenin en ince detayına kadar temizlendiği esnada, duvarlarınızın rengini değiştirmeyi de düşünebilirsiniz. Bahar ruhuna uygun olarak evinizi daha aydınlık ve daha ferah gösterecek açık renkleri ve pastel tonları tercih edebilirsiniz. Dilerseniz evin belli bir köşesini daha hareketli ve dinamik bir hale getirmek için seçtiğiniz bir duvarda doğanın ve bahar çiçeklerinin canlı renklerini kullanabilirsiniz. Duvar boyalarınızda yaptığınız değişikliklerle evinizin bambaşka bir hale büründüğünü ve sizi tazelenmeye davet ettiğini fark edeceksiniz.

2. Minimalist Bir Tarzı Benimseyerek Sadeleşin

Kış aylarında genellikle bir köşeye çekilmeye, dekoratif yastıklarla ve yumuşak battaniyelerle sarmalanmaya daha çok ihtiyaç duyarız. Bahar geldiği anda ise bedenimiz harekete geçer ve evin içinde de daha geniş bir hareket alanı ihtiyacı gündeme gelir. Talebimiz daha ferah bir atmosfer ve daha az kalabalık bir ortam haline gelir.

Bahar temizliği esnasında fazlalıklardan kurtularak sadeleşmek ve ev dekorasyonunda minimalist bir tarzı benimsemek, istediğiniz ferahlığı elde etmenize yardımcı olur. Kastettiğimiz, sizin için değerli olan ya da sizde anısı olan herhangi bir eşyayı çöpe atmanız değil. Ancak alan işgal eden ve en son ne zaman kullandığınızı dahi hatırlayamadığınız nesnelerle vedalaşmaya başlamak iyi bir fikir olabilir. Bu esnada büyük ve hantal mobilyaların yerini de daha kompakt tasarımlara sahip minimal ürünler alabilir. Daha az sayıda eşyanın ferahlık kadar özgürlük de getirdiğini fark edecek ve kendinizi hafiflemiş hissedeceksiniz.  

3. Bahar Çiçeklerine Evinizde Yer Açın

Baharın en güzel yanlarından bir tanesi de büyüleyici kokulara sahip rengarenk çiçeklerin her yeri kaplamasıdır. Üstelik hava sıcaklıkları da doğayla iç içe vakit geçirmenize müsaade edecek kadar ılık seyretmeye başlar. Ancak bu güzellikleri evinize de taşımak hiç de kötü bir fikir değil. Nasıl mı? Kır çiçeklerinden oluşan demetleri yerleştirmek için şık tasarımlara sahip vazolar edinebilir ve bunları evin dilediğiniz odalarına yerleştirebilirsiniz. Sonrasında tek yapmanız gereken bir çiçekçiyi ziyaret etmek ya da çiçek toplamak için doğaya doğru bir yürüyüşe çıkmak.

Vazodaki çiçeklerin çok uzun ömürlü olmayacağını düşündüğünüzü tahmin ediyoruz. Bunun için de bir çözümümüz var. Bahçecilikle aranız nasıl? Çünkü evinize güzellik katacak saksılar edinebilir ve bu sayede çiçekleri de dalından koparmadan eve taşıyabilirsiniz. Çiçeklerin topraklarının yenilenmesi için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahardır. Bu dönemlerde bitkilerinizle vakit geçirmeniz ve gerekli bakımları yapmanız gerekir. Halihazırda evinizde bulunan çiçeklere ve yeni edineceklerinize zaman ayırmaya, bitkilerinize ihtiyaç duydukları ilgiyi göstermeye ve bu sayede hem baharı evinize taşıyıp hem de yeni bir hobi edinmiş olmaya ne dersiniz? Bizce bir denemelisiniz.

4. Doğanın Dokularını Ahşap ve Hasırla Evinize Yansıtın!

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bahar mevsiminin gelişiyle yüzümüzü doğaya dönmek arasında doğrudan bir ilişki olduğu için evinizin dekorasyonunu da size daha doğal bir atmosferi hatırlatacak şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Evi bitkilerle donatmaya ilaveten yapabileceğiniz basit bir dokunuş daha var: ev dekorasyonunda ahşaba ve hasıra yönelmek. Mobilya tercihlerinizi yeniden gözden geçirebilir ve ahşap ürünlerle çam, meşe ya da ceviz ormanlarının büyüleyici atmosferini salonunuza taşıyabilirsiniz. Sofralarınızda bambu tasarımları tercih ederek sade ve şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Raflarınızı hareketlendirmek için kullandığınız küçük aksesuarlarda, kış mevsiminde tercih edilen tüylü halıların yerine kullanacağınız hafif kilimlerde ve hatta çamaşır sepeti gibi işlevsel nesnelerde bile hasır ürünlere yönelebilirsiniz; bu sayede özgün bir tasarım elde edebilirsiniz.

5. Terasa ya da Balkona Vakit Ayırmayı Unutmayın

Ev dediğimiz alan dört duvardan ibaret değildir. Özellikle havaların güzelleşmesiyle birlikte dış mekânda vakit geçirme arzunuzun da arttığını tahmin edebiliyoruz. Bu nedenle, ev dekorasyonunda atlamamanız gereken noktalardan bir tanesi de balkonunuz ya da terasınız. Birkaç ay boyunca evin en aktif kullanacağınız bölümlerinin bu alanlar olduğunu düşünerek balkonunuzu ya da terasınızı nasıl daha güzel bir yer haline getirebileceğinize dair kafa yormaya başlayabilirsiniz. Bu konuda ailenizin ihtiyaçlarını ve gündelik alışkanlıklarınızı da gözden geçirmenizde fayda var. Eğer çocuklarınız varsa onların oynayabileceği ve keyifli vakit geçirebileceği köşelere yer ayırmayı unutmayın. Eğer pazar günlerinizi barbeküye ayırmayı seven bir aile iseniz terasınızı bu şekilde düzenlemeniz mantıklı olacaktır. Balkonunuzda romantik akşam yemekleri yemenin hayalini kuruyorsanız açık alana uygun bir masa edinip mumluklarla dekore edebilirsiniz. Aslında balkonunuzda veya terasınızda yapabileceğiniz değişiklikler sınırsız. Bu aşamada önemli olan tek nokta hayal gücünüz ve beklentileriniz!

Dekorasyonda yapacağınız değişikliklerle yenileyeceğiniz evinizin ruh haliniz üzerinde etkisi muazzam olacak. Bu nedenle, çeşitli fikirler geliştirmeye vakit kaybetmeden başlayın ve her adımda kendinizi daha mutlu hissetmenin tadını çıkarın. Bu süreç boyunca belki yorulacaksınız ama ortaya çıkardığınız mucizelerle gurur duyacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir