Evde Çiçek Yetiştirmeyi Sevenlere Özel Dekorasyon Önerileri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
evde-cicek-yetistirmek

1. Güneş Alan Bir Alan Seçin

Çiçek yetiştirmek için evinizin içerisinde özel bir alan oluşturma ve bu alanı ev dekorasyonu ile uyumlu hale getirmek istiyorsanız, işe bu alanın seçimi ile başlamanız gerekir. Konumu seçerken dikkat etmeniz gereken ilk konu da, seçtiğiniz alanın güneş alıyor olması. Eğer çiçekleri balkon, teras ya da bahçeye yerleştireceksiniz, hava durumu ile ilgili değişiklikler olduğu zaman rahat edebilmek adına, kolay taşınabilecek saksılar ve saksı stantları tercih etmeniz çok faydalı olur.

2. Evin Her Odasında Çiçek Yetiştirebilirsiniz

Evin güneş alan her odası, birtakım düzenlemeler sonucu çiçek yetiştirmek için uygun alanlara dönüşebilir. Çiçekler ile ev dekorasyonu yapma aşamasında, çalışma odanızı çok daha renkli ve keyifli bir ortama dönüştürebilirsiniz. Özellikle de home ofis çalışıyorsanız, ortamı daha ferah, nefes alınabilir bir hale getirmek, havasız ve bunaltıcı bir ortam olmaktan çıkarmak hayat kalitenizi büyük oranda yükseltecek, çalışmalarınızın verimini de arttıracaktır. Çalışma odanızda, saksıları tavana yerleştirmek alanı verimli kullanmanın yanı sıra şık ve zarif bir görüntüye ulaşmanızı da sağlayacaktır. Uzun sözün kısası, çalışma odanızı adeta bir çiçek bahçesine dönüştürebilirsiniz.

Çiçek yetiştirmek için en güzel alanlardan bir başkası da mutfaklardır. Saksı stantlarını ya da duvardaki rafları kullanarak mutfakta hoş ve ferah bir ortam oluşturabilir, bahar mevsiminde yemekler için de yararlanabileceğiniz yeşil bitkileri saksıda yetiştirip taze otlar ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

Bir alerjiniz yoksa, yatak odanızı da belli miktarda çiçek ve bitki ile süsleyerek odaya nefes aldırabilir, uyuduğunuz odanın atmosferini tazeleyebilirsiniz.

Öte yandan, çiçek yetiştirme için en sık kullanılan alan evin salonudur. Özellikle duvar dekorasyonunda tablo yerine doğal süsler kullanmak çok hoş sonuçlar verir.

Banyolar ev dekorasyonunda en az çiçek kullanılan yerdir ancak çiçeksiz bitkilerle banyo dekorasyonunuzu düzenleyebilirsiniz.

3. Saksını ve Standını Kendin Yap!

Eğer evde çiçek yetiştirmeye karar verdiyseniz, DIY yani Do It Yourself (Kendin Yap) fikirlerinden yararlanarak saksı standınızı bizzat yapabilirsiniz. Son dönemde bu konuda meyve kasaları çok sık kullanılıyor. Siz de meyve kasası kullanarak bir saksı standı tasarlayabilirsiniz, aynı zamanda yaratıcı fikirleriniz ile bu standı süsleyip kişiselleştirerek daha da renkli sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Çiçek Açan Balkonlara Özel Dekorasyon Önerileri

blank

Bahar ve yaz aylarında balkonda sık vakit geçirenler için balkon dekorasyonu elbette çok önemli… Eğer aklınızda balkonunuzu çiçeklerle süslemek varsa, balkonunuza çiçeklerin ve çeşitli dekoratif aksesuarların katkısı ile son derece şık bir görünüm kazandırabilir, böylece balkonunuza özel bir stil katabilirsiniz. Dekoratif masa ya da minderler, kilimler ve uygun boyuttaki mobilyalar ile hayalinizdeki balkona kavuşabilir, çiçeklerle süslü bir alanın keyfini çıkarabilirsiniz. İşte çiçek açan balkonlara özel dekorasyon önerileri.

1. Rengârenk Çiçekler

Mis kokuları ve güzel mi güzel görünüşleri ile rengârenk çiçekler balkonunuzu şenlendirecek! Balkonunuzu çiçeklerle dekore ederken yazın açan çiçekleri tercih etmeniz daha iyi sonuç verecektir. Çiçeklerinize uygun, balkonunuz ile uyumlu, istediğiniz her renkte saksılarla, balkon dekorasyonunuzu taçlandırabilirsiniz.

2. Şık Mobilyalar

Balkonunuzu dekore etme aşamasında uygun, küçük boyutlarda şık ve zarif mobilyalar tercih etmeniz yerinde olur. Bu mobilyaların kullanışlı olması da bir o kadar önemli elbette. Balkonunuza masa, mobilya, hatta dilerseniz salıncak bile yerleştirebilirsiniz. Unutmayın: Önemli olan görsel uyum, zarafet ve kullanışlılık.

3. Duvarlar Neden Renklenmesin?

Balkon duvarlarını parlak ve canlı renklere boyayarak balkonunuza bambaşka bir hava katabilir, ferah bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Hatta eliniz yatkın ise duvarları çizimlerle süsleyebilir, uygun alanları yine çiçek ve bitkilerle süsleyebilirsiniz.

4. Balkonu Aksesuarlarla Süsleyin

Zevkinize uygun çeşit çeşit aksesuar ile balkonunuza bir tarz kazandırabilirsiniz. Alanınızı kişiselleştirmenin yanı sıra zarif bir balkona kavuşmuş olursunuz. Balkonu süsleyebileceğiniz pek çok aksesuar mevcut. Örnek vermek gerekirse mumlar, biblolar, minderler, bitki sehpaları… Ve aklınıza gelebilecek diğer her şey.

Evde Yetiştirilebilecek En Güzel Bitkiler

1. Aşk Merdiveni

Evinizde küçük bir saksı çiçeği yetiştirmek istiyorsanız, esas ismi Fujer olan aşk merdivenini seçebilirsiniz. Son derece romantik ismi ile belki de hayatınıza bir mucize katar, belli mi olur.

2. Limon Ağacı

Sekiz ila dokuz derecenin altındaki sıcaklıklara dayanamayan, dolayısıyla sıcak bölgelerde yaşayan ev sahipleri için ideal bir ağaç olarak kabul edebileceğimiz limon ağaçlarına artık ev içerisinde sıkça rastlanıyor. Salonunuza görsel bir zarafet ve ferahlık katacak olan bu ağacın meyvelerini de mutfağınızda kullanabilirsiniz tabii ki.

3. Afrika Menekşesi

Küçük saksılarda hayatını sürdürebilen Afrika Menekşeleri, pencere önlerinde bile rahatlıkla yaşayabilir. Afrika Menekşeleri yüksek nem ve ışık sever. Sulandığı zaman toprak yüzey kuru kalmalıdır. Çok sık çiçek açtığı için evinizi renklendirecek bir bitki olduğunu söyleyebiliriz.

4. Kalanşo

Kalanşonun 125’e yakın türü vardır, pek çok farklı rengi de bulunur. Turuncu, sarı, kırmızı, beyaz ya da pembe olabilir. İç mekân bitkisi olduğundan doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalı, mümkünse gölgede veya perdelenmiş ışıkta tutulmalıdır.

5. Paşa Kılıcı

Peygamber kılıcı ve kılıç çiçeği gibi isimlerle de anılır. Çok dayanıklı olması ve bakımının kolaylığı dolayısıyla sıklıkla tercih edilen bir ev bitkisidir. Desenli yaprakları vardır. Paşa kılıcı, suyu depolayıp sonradan kullanır, dolayısıyla toprağın yarısına dek kurumadan sulanmaması gerekir. Kışın sulama aralıkları azaltılmalıdır.

6. Atatürk Çiçeği

Evde çiçek yetiştirmeyi seven pek çok kişinin evinde muhakkak bulunan Atatürk çiçeği, Pembe ve kırmızı renkte çiçek açar. Parlak, doğrudan gelmeyen ışığa yatkın olan Atatürk çiçeği, çiçeklenme evresinde daha sık sulanmalıdır.

7. Yelken Çiçeği

Yelken Çiçeği, havadaki küf kalıntıları ortadan kaldırmaya yardımcı olan bir ev çiçeğidir. Doğrudan güneş ışığı almamalı ancak aydınlık bir ortamda bulunmalıdır. Yelken çiçeğini düzenli olarak sulamak ve toprağını devamlı nemli tutmak gerekir. Fakat önemli bir uyarıda bulunmakta fayda var: Evinizde kedi ya da köpek besliyorsanız bu çiçeği eve sokmamalısınız, çünkü yelken çiçeği kedi ve köpekler için zehirlidir.

8. Küpe Çiçeği

Küpe çiçeği, balkonlarda tavandan sarkan saksılar için son derece uygun bir bitkidir. Güzeller güzeli çiçekleriyle balkonunuza zarafet katacaktır. Gereğinden fazla güneş ışığına maruz bırakmamak küpe çiçeğinin sağlığı açısından önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir