Taşınırken Ev Nasıl Toplanır?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
taşınırken ev toplamak

Koli Nasıl Biriktirilir?

Taşınırken ihtiyaç duyacağınız malzemelerin başında elbette koliler geliyor… Bakkal ve marketlerden, beyaz eşya ve mobilya mağazalarından son derece sağlam ve işe yarar paketleme malzemeleri bulabilirsiniz. Bu mağazaların önünden geçerken içeri girip koli olup olmadığını sormaktan çekinmeyin. Özellikle beyaz eşya paketlemesi için kullanılan straforlar son derece faydalı olacaktır. Eğer bu yolla koli bulamıyorsanız, ambalaj ürünleri satılan bir dükkânı ziyaret edip buradan gerekli her türlü paketleme malzemesini edinebilirsiniz.

Eşyalarınızın, örneğin televizyonunuzun orijinal kutusunu saklıyorsanız bu çok işinize yarayacaktır çünkü en sağlıklı korumayı bu kutu sağlayacaktır. Televizyon gibi hassas elektronik aletlerin uzun yolculuklarda zarar görme ihtimalinin çok yüksek olduğunu unutmayın. Nakliye yolculuğu uzun sürecekse ekstra önlemler almanız gerekebilir ve bu noktada profesyonel destek almak, alacağınız riski azaltmış olur.

Paketleme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eşyaları uygun kategorilere göre ayırıp paketlemek çok önemlidir. Kırılacak eşyaları uygun paketleme malzemeleriyle iyice sarmak kötü sürprizlerden korur. Giysilerinizi paketlerken yazlık ve kışlık olarak ayırmak da çok pratik bir çözümdür. Böylece yeni evinizde bazı kolileri açmayı erteleme şansınız olur; kendinizi bir kaos içerisinde bulmazsınız. Bunun yanı sıra, kolilerin üzerine, içlerinde ne olduğunu net bir şekilde yazmak, yeni eve yerleşme sürecini hızlandırma ve kolaylaştırma konusunda size yardımcı olur.

Taşınırken Mutfak Eşyaları Nasıl Toplanır?

Taşınacak insanların korkulu rüyasıdır mutfak… Çünkü en çok sayıda kırılacak eşya, mutfakta bulunur. Mutfak eşyaları hem dikkatle paketlenmeli hem de özenle taşınmalıdır. Paketleme işlemini kendiniz yapacaksanız bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle çok sayıda gazete kâğıdı ya da paketleme kâğıdı edinin. Elinizin altında paketleme naylonu bulunması da faydalı olacaktır. Sağlamlığından emin olduğunuz kolilerin en altına gazete kâğıdı veya pıt pıtlı naylon yerleştirin. Böylece kırılabilecek eşyaların zeminle doğrudan temasını önler ve darbelere karşı koruma sağlayabilirsiniz. Akabinde tabak ve çanakların arasına da gazete kâğıdı ya da paketleme kâğıdı yerleştirerek, tüm bu eşyaları kutunun içinde devrilmeyecek şekilde sabitlerseniz, kötü sürprizlerden kaçınmış olursunuz.

Çok ağır kutular hazırlamamak da önemli bir püf noktasıdır. Çift oluklu karton kutular bu konuda işinize yarayabilir. Bir nakliye firmasıyla çalışıyorsanız şunu da göz önünde bulundurmalısınız: Yanlış paketleme sonucunda oluşan hasarlarda firma muhtemelen sorumluluk kabul etmeyecektir. Firma paketlemeyi bizzat yapmadığı sürece zararınızı kendiniz karşılamak zorunda kalırsınız. Bu yüzden paketleme aşamasında sergileyeceğiniz efordan ve masraftan kaçınmamak uzun vadede sizin için çok daha kârlı sonuç verecektir.

Taşınırken Yatak Nasıl Paketlenir?

Ev taşırken yatağı paketleyip taşımak en zorlu aşamalardan biri elbette. En pratiği yatağın demonte edilerek taşınması olacaktır. Monte edilmiş halde yatağı evden çıkarmak çok zor veya imkânsız olabilir. Demonte işlemi sırasında yatakları tek kullanımlık streç ambalajlarla sararak yatak başını ve yanlarını pıt pıtlı naylonları ile paketlemek faydalı olacaktır. Yeni eve geçtiğinizde de montaj işlemini gerçekleştirmelisiniz. Eğer montaj ve demontaj konusunda kendinizi yetersiz hissediyorsanız nakliye firması bunu sizin yerinize yapabilir.

Taşınırken Mobilyalar Nasıl Paketlenir?

Artık çoğu mobilya fabrikalarda sunta ya da MDF gibi malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bu malzemeler nemden ve montaj – demontaj işlemlerinden zarar görmeye son derece müsait. Taşınma sürecinde bu sebeple daha dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuyla ilgili püf noktalarını sıralamamız gerekirse…

Öncelikle mobilyaların ayaklarını sökmeniz gerekir, çünkü araç hareket halindeyken fazlasıyla gerilime maruz kalırlar. Aynı şekilde kol, süs, kulp gibi sivri çıkıntıların sökülmesi mümkünse, sökmeniz sizin yararınıza olacaktır. Mobilya eğer demonte edilebiliyorsa demonte taşımak riskleri azaltacaktır. Bir mobilyanın kirlenmesini engellemek için en ideal yöntem streç kullanmaktır. Mobilya kapaklarını, raf ile cam parçalarını sökmek veya karton koli ile desteklemek de son derece önemli. Nakliye aracında mobilyayı bir nakliyat battaniyesi üzerine yerleştirmek, çizilmesini önleyecektir. Mobilyaların köşeleri çok kolay hasar göreceği için, köşeleri karton koliyle desteklemeniz gerekir.

Taşınırken Ev Temizliği Nasıl Yapılır

blank

Taşınma sürecinin tamamı eski evden yeni eve götürülecek eşyalarla sınırlı değil tabii ki. Sonuçta yeni bir evde yaşamaya başlayacaksınız ve o evi taşınma öncesinde detaylı bir şekilde temizlemeniz gerekecek. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken birtakım detaylar var.

Birincisi, eğer evin içerisinde inşaat atıkları bulunuyorsa temizliğe başlamadan önce onları dışarı çıkarmanız gerekiyor. Sonrasında evi baştanbaşa elektrik süpürgesiyle toz ve pislikten arındırmak, ardından da camları silmek, temizlik işleminin çok önemli bir kısmını aradan çıkarmak anlamına gelecek.

Bir de balkon var tabii. Balkonu temizlerken hortumla su akıtmak, en etkili sonucu verecektir.

Mutfak dolaplarının kapaklarını içeriden ve dışarıdan silmek, dolapların içini ve çekmeceleri nemli mikrofiber bez ile silmek yararlı olacaktır. Dolapların üstlerini ve altlarını da silmeyi unutmayın. Mutfak dolaplarında daha da özenli davranmanız steril bir mutfağa sahip olmanız açısından çok önemli. Dolapların içini sirkeli ya da deterjanlı su ile sildikten sonra kuruması için açık bırakabilirsiniz.

Banyoda klozet, küvet, lavabodan başlayarak detaylı bir temizliğin yanı sıra duvarları seramik temizleyici kimyasallar kullanarak fırça ile temizlemeyi düşünebilirsiniz. Banyo dolaplarının içini ve banyo aynasını silmeyi de unutmayın.

Bir not olarak şunu da ilave edelim: Taşınma sürecinde eski evinizi temiz bırakmak, yerinize taşınacak kişiler için kolaylık sağlayacak ve durumu herkes için çok daha sorunsuz hale getirecektir.

En Önemlisi: Yardım İstemekten Çekinmeyin!

Bu zorlu ve yorucu süreçte yakınlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin. Ev taşıma konusunda tecrübeli ve becerikli arkadaşlarınızdan yardım istemek hayatınızı kurtarır. Ayrıca taşınma sürecinde moralinizi yüksek tutmaya, ortaya çıkabilecek aksilikler ve yaşanabilecek kazalara karşı hazırlıklı olmaya ve sakin kalmaya, taşınma sürecinde beraber hareket ettiğiniz insanlara, aileniz veya arkadaşlarınıza ani ve sert çıkışlarda bulunmamaya özen göstermeniz gerekir. Bu sürecin herkes için zor olduğunu ama evde daha çok bulunma şansı olanların ister istemez daha çok uğraşacağını unutmayın.

Önemli Uyarı: Her Şeyin Başı Sağlık!

Taşınırken sağlığınızı ihmal etmemenin önemini ne kadar vurgulasak az. Ağır kaldırarak ya da ters bir hareket yaparak sırtınızı, belinizi sakatlamamanız, fazla terlememeniz, cereyanda kalıp üşütmemeniz çok önemli. Tabii paketleme süreçlerinde bir yerinizi kesmemeniz de öyle. Dolayısıyla yakınınızda bir ilkyardım çantası bulundurmanız hayati önem taşıyor.


<script type="application/ld+json">
{
  "@context": "https://schema.org",
  "@type": "FAQPage",
  "mainEntity": [{
    "@type": "Question",
    "name": "Taşınırken Ev Nasıl Toplanır?",
    "acceptedAnswer": {
      "@type": "Answer",
      "text": "Eşyaları uygun kategorilere göre ayırıp paketlemek çok önemlidir. Kırılacak eşyaları uygun paketleme malzemeleriyle iyice sarmak kötü sürprizlerden korur. Giysilerinizi paketlerken yazlık ve kışlık olarak ayırmak da çok pratik bir çözümdür. Böylece yeni evinizde bazı kolileri açmayı erteleme şansınız olur; kendinizi bir kaos içerisinde bulmazsınız. Bunun yanı sıra, kolilerin üzerine, içlerinde ne olduğunu net bir şekilde yazmak, yeni eve yerleşme sürecini hızlandırma ve kolaylaştırma konusunda size yardımcı olur."
    }
  },{
    "@type": "Question",
    "name": "Taşınırken Mutfak Eşyaları Nasıl Toplanır?",
    "acceptedAnswer": {
      "@type": "Answer",
      "text": "Mutfak eşyaları hem dikkatle paketlenmeli hem de özenle taşınmalıdır. Paketleme işlemini kendiniz yapacaksanız bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle çok sayıda gazete kâğıdı ya da paketleme kâğıdı edinin. Elinizin altında paketleme naylonu bulunması da faydalı olacaktır."
    }
  }]
}
</script>

<script type="application/ld+json">
{
  "@context": "https://schema.org",
  "@type": "Article",
  "mainEntityOfPage": {
    "@type": "WebPage",
    "@id": "https://blog.suryapi.com.tr/tasinirken-ev-nasil-toplanir/"
  },
  "headline": "Taşınırken Ev Nasıl Toplanır?",
  "description": "Taşınırken mutfak eşyaları nasıl toplanır? Taşınırken yatak nasıl paketlenir? Taşınırken ev temizliği nasıl yapılır? Soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.",
  "image": "https://blog.suryapi.com.tr/wp-content/uploads/2020/07/tasinirken-ev-toplamak.jpg",  
  "author": {
    "@type": "Organization",
    "name": "Sur Yapı",
    "url": "https://blog.suryapi.com.tr/"
  },  
  "publisher": {
    "@type": "Organization",
    "name": "Sur Yapı",
    "logo": {
      "@type": "ImageObject",
      "url": "https://blog.suryapi.com.tr/wp-content/uploads/2020/07/logo2.png"
    }
  },
  "datePublished": "2019-08-14",
  "dateModified": "2019-08-16"
}
</script>

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir